Otomasyon

Tesis Otomasyonu

Kumanda panosu masa tipi olup üzerinde malzeme akışını ve işletmedeki elektrik motorlarını gösteren mimik diyagram mevcuttur. Süreçlere ait tüm işlemlerin gerçek zamanlı olarak izlenmesini ve kontrolünü sağlar.

Kırıcı Otomasyonu

Kontrol paneli yardımıyla süreç parametrelerinin ayarlanabilmesi, maksimum üretim kapasitesine ulaşılmasına imkan sağlar. Makinaların aşırı yüklenmelerini önleyerek bakım ve işletme maliyetlerini azaltır, verimlilik ve ürün kalitesini arttırmaya yardımcı olur.

Otomasyon sistemi ile; Karmaşık Güç ve Kumanda panolarından kurtulun, son derece basit projelendirilmiş her elektrikçinin anlayabileceği sade kumanda sistemi ile tesisinizde oluşabilecek elektrik arızalarına anında müdahale edebilirsiniz. Tesisiniz hem manuel çalışabileceği gibi, hemde otomasyon sistemi ile sürekli tam kapasitede verimli çalışsın.  

Otomasyon Sistemimizin bazı özellikleri…

Sıralı start: Trafoya veya jeneratöre ani yüklenmeyi önlemek için tesisteki kırıcılar motor güçlerine göre sırasıyla devreye girer. Ardından tesis sondan başa doğru girilen parametrik zamanlara göre çalışmaya başlar.

Sıralı Stop: Stop işlemi uygulandığında önce besleyiciler durdurulur ardından bantlar, elekler ve kırcılar çalışma sırasının tam tersi şekilde ve yine zaman parametrelerine bağlı olarak sırasıyla durdurulur. Kırıcılar durması için boşta çektiği amper değerine ulaşması beklenir.

İnterlocklu çalışma: Bir motorun çalışması önünde çalışan motora bağlıdır. Herhangi bir sebepten dolayı duran bir motor onunla ilişkilendirilmiş motorları durdurur. Kırıcılar sadece kendi arızalarından kaynaklı durdurulur(aşırı akım,yağ basıncı gibi) . Bu sayede ufak tefek arızalarda kırıcılara dur kalk yapılmasının önüne geçilir. Arıza giderildikten sonra duran motorlar tekrar çalıştırılarak tesis kaldığı yerden çalışmaya devam eder.

Kırıcılarda akım kontrolü: Kırıcı akımları sürekli kontrol edilerek akıma göre besleyiciye müdahale edilir, kırıcıların aşırı zorlanması engellenir ve tesisin sürekli tam kapasitede verimli çalışması sağlanır.

Kırıcı bakım zamanları: Kırıcılara bakım zamanı parametreleri girilir. Kırıcı çalışma süreleri bakım zamanına gelince Operatör uyarılır.

Animasyon: Tesisin çalışımı, tesiste oluşan arızalar, kırıcı akım değerleri, besleyici hızları, bantlı kantar değerleri, kırıcı çalışma zamanları izlenebilir.

Arıza Kontrolleri: Bütün motorlar için termik attı, Bantlar için ipli şalter, bant kaydı, bant koptu, kırıcılar için akım, yağlama ve hidrolik ünite ile ilgili kontroller yapılır.

Bantlı Kantar: Tesiste bulunan bantlı kantarlar üzerinden geçen tonajlar anlık gösterilir, kayıtları tutulur ve istenilen tarih aralıklarından raporlanabilir.

Not: Bilgisayarlı Otomasyon sistemleri için geçerlidir.

Otomatik Dolum:  Stok bantları üzerinde bantlı kantar olması durumunda veya stok bunkerleri altında bantlarda kantar olması durumunda kamyon dolumları istenilen tonajlarda otomasyon kontrollü yapılabilir. Hatta sipariş mantığında Manyetik kartlı sistemlerde dolum sahasında eleman olmaksızın Kamyon şöförü manyetik kartını cihazlara okutarak dolum yapabilir.

Not: Bilgisayarlı Otomasyon sistemleri için geçerlidir.

Arıza Kayıtları: Oluşan arızalar arıza ekranında görüntülenir. “Tersiyer Kırıcı Deşarj Bantı Kaydı ” gibi. Bu arızaların kayıtları tutulur. Ayrıca ” Konik Kırıcı Bakım Zamanı Geldi” , “Konik Kırıcı Yüksek Akım”, “Primer Kırıcı 30 dakikadır Boşta Çalışıyor” gibi en güzel istanbul escort kızlar papim.net sitesinde uyarılarında kayıtları tutulur istenilen zamanlarda raporlanabilir.

Not: Bilgisayarlı Otomasyon sistemleri için geçerlidir.